SKRIVET: 2010-01-22, kl 22:29:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hej!

Hälsningar från Malmö.
Degar här hos Nathalie och Fatima. Alla sitter vid varsin dator men vi umgås ändå ;) Sötungar vi är! Idag har jag handlad i IKEA, ovanligt?! Småsaker igen. Sedan har jag pluggat lite där Nathalie ställde upp som lärare :) Imorgon gör jag tenta här på högskolan i Malmö. Klockan 9 en lördag morgon, buhu!

Allt känns ganska bra just nu. Även fast det återstår en del att fixa med lägenheten vilket kommer ta tid, så känns allt helt okej. Jag bor i Malmö nu och jag trivs. Jag har människor runt mig som jag tycker om och skolan är helt ok. Och även fast jag saknar alla i Trollhättan väldigt mycket så känns det inte tvingat att vara från Trollhättan längre. Jag känner att jag inte orkar pendla så himla mycket som jag faktiskt gjort de senaste nästan tre åren. Jag kan knappt förstå att jag orkade pendla mellan trollhättan-halmstad-malmö? Men jag antar att jag så gärna ville vara med mina nära och kära och då får man faktiskt pendla :) Men jag saknar ändå alla där hemma. Det finns en person som jag inte heller pratar med, som jag gärna vill prata med igen, min vän. Till Trollhättan åker jag igen om några veckor dock. Kan inte vara ifrån mina älsklingar för länge! Och snart fyller Calina år!

Fårse vad helgen har att bjuda på? Jag tar faktiskt dagen som den kommer. Ha det bra!

SKRIVET: 2010-01-20, kl 20:54:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

fortsättning på dagen..

Nu är det kväll och nu har jag mer tid att skriva :)

Idag har vi varit på IKEA i tre timmar tydligen enigt David. För mig kändes det som en timme. Jag skulle kunna vara där en hel dag :) Jag köpte, soptunna till badrummet, en fint hängande tygkasse att ha plattång och dyligt i, doftljus, tallrikar och lite fler artiklar. Kvar att köpa är duschdraperi, gardiner, tavelram, tv, tvbänk, barbord och stolar och möjligtvis en soffa. Plus tusen andra saker som jag säkert glömt.

jaja.. Nu sitter jag här i min ensamhet. Nej ensam är jag inte jag har mina kära anteckningar om folksjukdomar att umgås med ;) Prov på lördag, jippi! Så nu ska jag passa på att plugga medan pojkvännen är hos en polare.

Imorgon blir det skola 8.30-10.00. Jag finner Sociologi fruktansvärt tråkigt. Är det den rätta uppfattningen tro? Jag har funderat lite på mina framtida studier. Jag tycker om min nuvarande utbildning. Dock är det inte en yrkesinriktad utbildning och därför är jag en aning osäker på vad jag kan få för jobb efter utbildningen. Därför har jag bestämt mig för att göra högskoleprovet och plugga upp Matte B. Får jag bra resultat på högskoleprovet så kommer jag att söka fastighetsmäklrutbildningen eller socionomprogramet på Malmö högskola nästa termin. Jag hoppas på det bästa! Går det mindre bra får jag avgöra om jag tar studieuppehåll för att göra fler högskoleprov eller om jag fortsätter på den utbildning jag går på nu. Jag vill ju inte ta för mycket studielån i onödan. Så ser min plan ut!

Någon som vet någon bra sida för test högskoleprov?

Kram!

SKRIVET: 2010-01-20, kl 12:50:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

hälsning från malmö

Hej!

Nu är jag äntligen Malmö bo och det känns bra! Äntligen är jag i en storstad där bussarna går var 5 minut istället för 1 gång i timmen ;) Igår fick jag nycklarna till min lägenhet som är så modern och fin! Jag är nöjd, äntligen en fräsch lägenhet, det är jag värd. Så idag blir det till att flytta lite saker kanske och köpa lite möbler?

Skolan är bra, klassen är nog helt okej även fast jag och Fatima än så länge är ganska mobbade ;) Dock har vi börjat prata lite smått med folk, trevligt!

Nu ska jag dra mig innan Dave märker att jag bloggar ;)

SKRIVET: 2010-01-15, kl 15:59:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hjälp haiti!


Hjälp de drabbade människorna som drabbats av jordskalvet i Haiti! De har varken mat, vatten eller tak över huvudet! Det är svårt att förstå vidden av fördödelsen. Det behövs så mycket pengar för att hjälpa dessa människor som är i akut behov av hjälp. Tiden är knapp. Hjälp till nu! Jag har själv skänkt en slant per sms. Man kanske tänker att man inte har pengar men vad är 10 kr jämfört med liv? Vad är några extra samtal jämfört med många tusen liv?! Hjälp till NU!

Så hjälper du till:

Röda korset
, PG: 900800-4. Du kan även sms:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor (som debiteras på din telefonräkning) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".


Rädda barnen
, PG 902003-3 eller skicka sms 10KATASTROF (10 kr), KATASTROF (50 kr) till 72950.

Hoppets stjärna , PG: 900253 - 6 eller sms STAR till 72930 och bidra med 100 kronor.

Läkare utan gränser , PG: 90 06 03-2, Bankgiro: 900603-2, SMS:a ordet LIV till 72990 (50 kr).

Unicef PG 902001 -7, BG 902001-7.

Svenska kyrkans internationella arbete

Plusgiro 90 01 22-3, Bankgiro 900 122-3. Märk talongen "Haiti" Eller SMS:a "haiti" till 72950 så bidrar du med 50 kronor.

Läkarmissionen, Plusgiro: 90 00 21-7 , Bankgiro: 901-7187. Märk talongen ”Haiti". Eller SMS:a Haiti50 till 72930. Du skänker 50 kr till Jordbävningsoffren.

SOS Barnbyar, Plusgiro 90 02 29-6 eller Bankgiro 900-2031. Märk talongen "Haiti" eller SMS'a "SOSHAITI" till 72930, så bidrar du med 50 kronor.

Skulle vara kul om ni som skänker skriver en rad i min blogg så att alla kan se hur stor effekt detta hade =)

SKRIVET: 2010-01-14, kl 22:20:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

godkväll

Så trött, så trött..
Nu är jag i Trollis efter att jag varit i Halmstad för att avsluta min kurs och hålla min presentation, vilket jag tror gick bra =). Har tagit det riktigt lungt hemma hos Frida tillsammans med klasskamraterna, eller föredetta klasskamrater det vill säga =( Men jag har med mig Nathalie och Fatima till Malmö vilket känns väldigt bra =)
Efter att jag kom hem från Halmstad igår, så åkte jag till Calina och tittade film. Idag har jag också varit hos Calina en sväng, sedan har jag försökt plugga. Imorgon blir det mer plugg!

Helgen blir nog mys med vänner och mina kära skolanteckningar =)
Flytt på söndag! Känns både tråkigt och roligt. Men så är det, godnatt!

SKRIVET: 2010-01-11, kl 00:30:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

heeel slut

Jag är klaaar med hemtentan. Har suttit från 2 till 12, 10 timmar med några få korta raster. Jag är helt slut. Men jag får helt enkelt skylla mig själv som skjuter fram allting till sista minut. Imorse hade jag en klump i magen, ångest över att jag inte skulle hinna klart i tid. Men nu är jag klar och det känns bra. Denna hemtenta var inte lätt, men det var ju inte förra heller. blää

okej nu kan jag iallafall sova ut imorgon och framåt kvällen åker jag till kära Fatima jag ska övernatta hos två nätter. Har redovisning och min sista föreläsning i Halmstad. Härligt! Dock har jag ingen större lust att åka till Halmstad förutom att jag får träffa mina sötnosar.

Onsdag kväll är jag back in town. Filmkväll med Calina, längtar! Sedan blir det plugg plugg och plugg, tar det aldrig slut?? Är kvar tills helgen sedan blir det Malmö!

Helgen var riktigt härlig. Filmkväll i fredags och strandgatan och Olearys igår. Det var riktigt roligt!

nu ska jag nog kolla tv eftersom jag knappt vet hur gammal jag är typ.. så trött i huvudet.. heeejs

SKRIVET: 2010-01-09, kl 15:07:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plugga åt mig, någon??

Jag är så kass på att sätta mig ner och plugga. Så kass att jag sitter här två dagar innan inlämningsdagen trots att jag haft hela jullovet på mig. gaaaah, och det är hur svårt som helst! Denna termin har väl gått sådär när det gäller pluggandet. Nästa termin ska jag satsa mer och då kanske allt löser sig med min ämnesomsättning och köldkörtel som kan vara orsaken till min koncentrationsvårighet. Nej nu skyller jag ifrån mig lite ;) haha no..

jaja, nu ska jag och mamma äta på kinarestaurang för att fira att mamma är världens bästa lågstadielärare. En sådan fantastisk lärare med så mycket energi för yrket hon utför har jag aldrig tidigare sätt. Jag önskar jag haft min mamma som lärare! Senare ska jag träffa Calina och vi fårse vad vi hittar på.

Imorgon blir det plugg så kommer  tyvärr inte ha tid åt mycket annat. Byeeee...

SKRIVET: 2010-01-07, kl 17:14:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

från högskolebiblioteket i halmstad..

Hej!

Vilken piss dag egentligen, fast inga sura miner trots det :P Idag har jag åkt från Malmö till Halmstad för att besöka Sjukhuset. Väl där visade det sig att läkaren inte fått de papper han behövde för att kunna hjälpa mig. Nu har jag alltså gått till tre olika läkare som har skickat mig fram och tillbaka. Men denna läkare var snäll och förstod min frustration, så han skulle försöka ordna detta på bästa sätt. Hoppas! Jag pallar inte åka land och rike runt :) Återigen bevisar detta att absolut inget är bra med Halmstad, haha..

En glad nyhet är att jag fått en studentlägenhet i Malmö! Äntligen gick även det vägen! Jag kommer bo väldigt centralt så det blir perfekt. Och äntligen kan jag använda mina egna möbler! Så den 1 februari flyttar jag in:)

Nu ska jag åka upp till Trollhättan och stanna där tills tisdag om jag skriver rätt. Imorgon blir det myskväll tillsammans med Calina. Sedan ska jag självklart träffa Sandra och många fler. Plugg, plugg och massa plugg blir det även denna helg! På tisdag-onsdag är jag i Halmstad för att avsluta min kurs och sedan tror jag att jag åker tillbaka till Trollhättan för att även stanna där nästa helg. Den 18 januari börjar jag sedan på Högskolan i Malmö tillsammans med Nathalie och Fatima :)

oh vad jag ska börja träna! Det rycker i hela kroppen efter träning. Jag har velat dansa och simma så länge fast jag har varit lat. Men nu jävlar!

Vill bara påpeka att min pojkvän är den bästa för mig ;)
jaja nu ska jag snart gå till tåget, hejs!

SKRIVET: 2010-01-02, kl 23:05:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

gott nytt 2010!


Gott nytt år!

Sista kvällen på året åt vi en UNDERBAR middag som min pojkvän lagade. Därifrån bilderna. Oxfilé, potatisklyftor, rödvinsås och friterade lökringar, mums! Det nya året skålades in i Danmarks huvudstad Köpenhamn där raket efter raket smälldes i två timmar. Det var som en krigzon där ett tag,helt galet! Men fint som tusan. Efter att vi skålat lite mer och kollat på galna danskar så drog vi oss hemåt och kollade på ännu galnare svanskar på tågtet. Sedan blev det taxi och sängen :)

Vad minns ni mest under året som gått? Det som jag direkt tänker på från 2009 är Michael Jacksons död. En hel värld i sorg efter hans bortgång. Det var nog inte en enda person som inte fällde en tår under hans ceremoni. En fantastisk artist med en underbar musik.

Ja hur var mitt 2009 tro.. Komvux, Högskola, Flytt till Halmstad, Flytt från Halmstad. Året har varit händelserikt och intensivt. Det har varit bra men år 2010 ska bli ännu bättre! Jag blir om några veckor Malmö bo och träningen ska påbörjas, äntligen!

Något som jag är riktigt förbannad över är Boplatssyd som har hand om studentlägenheterna i Malmö. Kort och gott kan jag säga att dom gjort fel. Jag skulle blivit tilldelad en lägenhet för några dagar sedan. Dock blev jag inte detta eftersom Boplatssyd inte verkar förstå MKB,s regler. Jag har varit i kontakt med MKB och ska prata med Boplatssyd på Måndag. Jag hoppas att dom kan ordna detta på något sätt. Annars får jag ju nästa student lägenhet men ändå!

So, jag återkommer någon dag :) Tv nu med älskling.. Chao