SKRIVET: 2009-09-30, kl 19:19:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

nu är jag här!

Hej!

Chill och plugg har vart huvudämnet de senaste dagarna. Plugg blir det även ikväll och hela dagen imorgon. Men ett litet inlägg har jag idag tid för ;) Idag har jag jobbat som Demopersonal i Ljungby. Ligger mitt ute i ingenstans dvs mellan Halmstad och Växjö. Kändes genast lite bättre att vara närmare Ida! Jobbet var riktigt seg, men vad gör man inte för pengar? ;) Skålade med tanter, aldrig fel! Köpte skor i helgen. 3 par för 718 kronor. Inte illa för höst stövlar. Ja vad ska jag mer berätta.. Min säng är helt underbar, I love it!

Ikväll blir det plugg och tv/film. Imorgon plugg och sedan kommer fredag som är veckans bästa dag. Dels för att tentan äntigen blir gjord, dels för att det är fredag (behöver jag säga mer?) och sist men inte minst så är det min födelsedag :D Äntligen 20!  Mycket bättre än 19. Och jag ska göra som alla andra nördar, nämligen handla på systemet :) jamen det är ju helg..

så nu ska jag dränka mig i min engelska bok!


SKRIVET: 2009-09-27, kl 16:58:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

PAUS

från bloggandet några dagar till..
återkommer förmodligen på tisdag med bilder!
PLUGG

SKRIVET: 2009-09-22, kl 13:23:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Livet rullar sakta vidare..

Efter att jag landat i Halmstad.
Nu har jag två fruktansvärt tråkiga dagar framför mig då min TV är trasig. Hyresvärden kommer med en ny.. PÅ TORSDAG! Vad ska jag titta på tills dess!? Får väl ta dessa dagar till att plugga och försöka koppla av. Men här i mögel lägenheten kan jag inte koppla av.. Får väl se om jag hinner och har möjlighet att åka härifrån i helgen. Utanför mig byggs det för fullt. Jag får tak över min trappa. Trevligt men hur mycket man än försöker så går det inte att göra detta hus fint. Vad negativ jag är idag? Aja..
Ska väl ta en dusch, laga lite mat, kolla lite serier på datorn och plugga.
Som jag längtar tills denna vecka och nästa skolvecka är över, dvs fredag 2/10 för då skrivs tentamen sen är den gjord. Sen är det även min födelsedag och jag åker härifrån lika fort som du hinner blinka! Födelsedagen ska självklart firas på fredagen och på lördagen för då är det födelsedags middag med mina kära vänner, Wonderful!
Ser även emot den kommande fredagen eftersom pengar rullar in. Behöver både mat, luftmadrass, böcker, hyllor och ram.
Kan jag få en ny lägenhet så snabbt som möjligt så att jag kan börja trivas? Tack
Bild på min nya mp3!

SKRIVET: 2009-09-20, kl 19:10:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godkväll från malmö

Hej!

Har inte hunnit skriva för jag har haft så mycket på gång. I onsdags åkte jag till Halmstad efter att ha gått en runda i Göteorg. Framåt kvällen fick jag mig en positiv överraskning då min Dave tog tåget till mig! Det var jätte trevligt att ha honom hos mig. Fredag morgon åkte vi sedan till Malmö. Köpte min mp3 som är min present från mamma :) I lördags fyllde Dave år, massa  firande! Idag har vi grillat och jag har äntligen köpt min födelsedags klädning. Bild kommer efter min födelsedag! Nu ska jag plugga och sen ska vi kanske se film.

Hejs!

SKRIVET: 2009-09-15, kl 12:35:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

onödig dag

Jag är kvar i Trollhättan fortfarande. Tågbiljetten krånglade och jag orkade inte sitta uppe hela natten för att krångla med den när jag egentligen skulle upp halv 5. Så därför missade jag tyvärr en föreläsning. Inte för att föreläsningarna är obligatoriska men intressanta. Åker hem imorgon under dagen istället eftersom jag har föreläsning på torsdag. Dock vägrar jag försöka åka så tidigt på morgonen igen som jag skulle gjort idag. Så, vad hittar man på en dag som denna? Plugg och sen kanske träffa Sandra en sväng.

jag börjar bli så trött på folk. Vänner är det bästa av det bästa

"pappa
jag saknar dig så
om stjärnor kunde ta mig till dig skulle jag samla ihop alla jag ser för att få träffa dig
bara en gång till..
jag saknar dig
ditt varma skratt
ditt fina leende
och din humor som var lika udda som min om jag minns rätt
pappa, vi tog vara på tiden med varandra
jag minns våra cykelturer till och från ditt jobb
hur jag lekte i gymlokalen medans du tränade
hur jag alltid åt sandwisch-glass och drack fanta med sked
hur du låtsades tycka om mitt otroligt tråkiga sällskapspel
hur vi pratade i telefon på kvällarna då jag inte var hos dig
och hur jag väntade uppe i våningssängen på att du skulle komma in och säga godnatt.
Dessa stunder tar ingen ifrån oss.
jag saknar dig så
tiden går men jag glömmer dig aldrig
för mig är du lika levande som du var för många år sedan
jag älskar dig"

Ibland inser jag hur kalla människor kan vara. Vad betyder vänskap? För mig betyder det allt. Det handlar om att ge och ta. Men hur mycket man än försöker visa att man älskar kan man aldrig styra någon persons känslor till vad som är rätt och fel. Det är ibland synd, väldigt synd. För vänskap kan gå förlorad.
Nu till något annat. Skulle ju tipsa om goda maträtter. Här kommer ett recept


Fläskfilé med pasta ( tillagningstid ca 20 min)
1 lök
1 fläskfilé
margarin
pasta (beror på hur mycket man vill tillaga)
1 konserverad burk championer
1 matlagningsgrädde
krydda (grukmeja)
krydda (peppar & salt)
Tillagning:
Hacka löken i små bitar och stek i flytande margarin. Medans du väntar på att löken ska få färg så ska fläskfilén hackas i små bitar efter att fettet har tagits bort. Stek därefter fläskfilén tillsammans med löken tills även fläskfilén fått färg. Samtidigt kan du koka upp pasta där du tillsätter lite salt. Medan du steker köttet kan du tillsätta salt och peppar (bestämmer själv hur mycket beroende på styrka). Tillsätt även championerna så att de kan stekas några minuter. Häll även i matlagningsgrädden och vänta någon minut. Efter detta häller du ihop alla delarna i en skål och tillsätter gurkmeja. Vips så är det klart! Kan serveras med sallad till.
Har ni några tips på maträtter?
En skjorta som jag ska köpa antingen på Rut m.fl imorgon i Göteborg eller beställa på Nelly.com
Vilken skulle passa mig bäst?

SKRIVET: 2009-09-14, kl 12:08:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

fredag med räkor, lördag fest och söndag film med pizza. Livet!

Det har varit en helt underbar helg!

Fredagen spenderades först med mamma på Max med feta hamburgare efter att jag fått en luftmadrass av mormor och morfar, tack! Det blev där dyrare varianten (vita) eftersom den mest liknar en riktig säng och är bättre att sova i, hoppas jag! Hämtar den på tisdag från Jysk i Halmstad. Framåt kvällen fikade jag med Sandra på strandgatan. Mysigt men kallt! Hösten är verkligen på väg med stormsteg. Dags för höstkläderna! Efter detta bar det iväg till Sofia där Ida också väntade. Det blev räk kväll med gott att dricka till. Det är livet! Efter det blev det utång en sväng med Ida, Sofia och Emma.

I lördags degade jag hela dagen för att framåt kvällen åka till Sandra och Ivitca på inflyttningsfest. Trevligt! Efter det bar det av till  stan där jag mötte Ida, Nina och Gitta. Vi var på en förfest, max 10 min? Efter det försökte vi komma in på Olearys. Dock var det sjukt mycket folk så vi dissade och hissade Lippan istället.

Igår (söndag) vandrade jag runt på Överby efter present. Sedan kom min bror och hälsade på och tillslut käkade jag pizza med Bea och Mikaela. Vi kollade på världens sämsta film :D Det stod att det var action men vi skrattade mest åt hur komisk den var ;D

Idag blir det plugg och tvätt. Kanske en fika? Imorgon bitti åker jag tillbaka "hem"
ps. Tack Emely för tipset! Det blir inte den blåa då :)
Hejs!

SKRIVET: 2009-09-10, kl 21:38:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Home sweet home trollhättan

Äntligen i Trollhättan! När jag var i Halmstad längtade jag sjukt mycket till Trollhättan. Men nu när jag väl är hemma så känns allt som vanligt, som att jag varit här hela tiden. Ser så fram emot helgen! Möjligtvis kräftskiva imorgon? Inflyttningsfest och utgång lördag ;) Kanske imorgon med? Återstår att se.. Ska bli härligt att träffa alla vänner och komma tillbaka det gamla vanliga, faktiskt. Har inte vant mig vid det nya än. Jag ska försöka ta kort och lägga upp på bloggen från helgen som kommer!

Idag hade vi seminarium vilket för min del gick väldigt bra. Jag spelade ut alla mina fyra kort som vi fick "exempel, varför, utvecklande inlägg (eller kanske invecklande utlägg;) haha och ett kritiskt analyserande inlägg. Kravet var att vi inför första seminariet skulle spela ut ett kort. Så där lyckades jag bra! Högskolan känns riktigt bra. En ny fräsh start. Allt flyter på och en så länge har jag hittat en bra pluggteknik som funkar för mig.

Blir föresten inte en säng utan en luftmadrass jag ska få! Lättare att bära när jag väl flyttar eller åker hem under sommaren. Lägger upp bild på de två luftmadrasser som är som förslag.


En fråga att fundera över: Vem är rik? Människor med pengar utan sociala kontaktnät eller människor utan pengar men som har vänner och familj kring sig?

SKRIVET: 2009-09-08, kl 15:39:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bra dag idag

Hej!

Nu har jag landat här i min lägenhet i Halmstad. Vart på föreläsning idag mellan 9-12 som var intressant. När det gäller kursinnehåll så jag har än så länge verkligen valt rätt utbildning. Frågan är vad jag senare kommer  tycka om själva yrket som hälsovetare, men det får tiden utvisa. Har fått hit min nya cykel nu och det känns helt underbart att cykla istället för att ta bilen i denna stad där man måste stanna varje 50 meter då stoppljuset alltid visar rött. Måste tacka alla som gett mig så mycket inför min flytt. Cykel, saker till lägenheten, skor och dammsugare. Vid sådana här tillfällen inser jag hur givmilda människor är.

Snart ska jag sätta igång med maten. Det blir bacon tillsammans med makaroner och gräddfil. Har tänkt att börja laga olika maträtter och lägga upp recept tillsammans med bild här på bloggen ibland, efter att en person föreslagit det. Smart idé! Så att jag själv lär mig laga fler maträtter samtidigt som ni kan få nya förslag. Kommer inom kort!

Efter maten sätter jag igång med stor städ återigen. Det enda jag verkar göra i denna lägenheten? Den känns fortfarande inte fräsch. Ska plocka upp mina nyinköpta saker till lägenheten. Skönt med egna saker och inte saker som många andra personer använt sig av. Imorgon ska jag kanske köpa träningskort på Nautilus. Där finns gym, gympa med många olika pass och simhall! Högskolestudenter får även studentrabbat, så det  blir perfekt! Ska kolla upp mer senare idag. Ikväll ska jag mysa framför en film. Har laddat med godis, chips och dricka :D Inte nyttigt men  jag unnar mig för när träningen börjar vill jag verkligen satsa till 100 % denna gång.

UPPDATERING
Jag har reserverat en säng! Nästa vecka levereras den till mig. Tack mamma! Vilken 20-års present :)
Träningskortet blir uppskjutet till slutet av September eftersom jag nu ska betala frakten för sängen. Jag vet att jag flera gånger skrivit att jag ska lägga in bilder på lägenheten men eftersom den inte ser så bra ut än så vill jag hellre vänta. Men det kommer, inom sin tid.. Pratar just nu i tele, sedan kanske det blir film. Imorgon ska jag träffa min grupp klockan 11 för att göra  klart basgruppsarbetet inför seminariumet på torsdag. Efter det blir det åter städ och tvätt. På torsdag åker jag sedan efter seminariumet till Trollhättan :D I helgen kanske det blir kräftskiva med tjejerna. Bättre sent än aldrig! Det ska bli så underbart att komma hem,  det är hem.
Godnatt

SKRIVET: 2009-09-06, kl 13:25:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Godmorgon!

Eller förmiddag kanske?

Vilken fotbollsmatch igår mellan Sverige-Ungern! När Ungern sköt in 1-1 tack vare svenskarnas misstag jublades det här. Trots detta måste jag säga att Zlatan gjorde ett fantastiskt mål för Sverige i SISTA sekunden. När jag under sista sekunderna jublade över att Ungern äntligen inte  förlorar över Sverige så skjuts målet in av Zlatan och jag trodde inte mina ögon. Besvikelse! Det hade varit kul om Ungern någon gång vann över Sverige, även fast Ungern inte hade kommit så mycket längre än så. Nu vann Sverige som vanligt och nu blir det som det alltid blir. Sverige kommer med till VM men åker därefter ut rätt fort. Vi får väl hoppas att det inte blir så. Så nu får jag väl säga: HEJA SVERIGE. 

Här pluggas det folkhälsovetenskap för fullt. Men det är väldigt intressant. Har seminarium på Torsdag. Upptäckte precis att jag har min första tentamen på min födelsedag! Buhu. Blir att skriva tentamen och sedan snabbt åka hem till nära och kära. Snart 20! Föresten, jag har klippt mig. Dock bara toppat och tydligen klippt upp det lite. Inte som jag ville från början, men det blev bra. På tal om något helt annat.. Det känns så skönt att jag inte bor långt från Malmö och Trollhättan. Jag kan åka från Halmstad på helgerna och det behöver jag då jag inte trivs i min lägenhet och inte känner mig hemma. Kanske kommer stanna mer i Halmstad senare. Men just nu känns det bra att vara där enbart under veckodagarna. Nästa helg blir det Trollhättan. Träffa family and friends!

Någon som har tips på någon nyttig pastasallad?

SKRIVET: 2009-09-04, kl 21:38:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bråttom!

Får skynda mig med inlägget då käre D bara har gett mig några minuter att skriva detta inlägget! Han tar väl tiden.. Idag har vi handlat på IKEA. Köpte små saker så som tallrikar och glas. Köpte även en bordslampa, jättefin! Det har föresten ordnat sig en aning med min säng. Hyresvärden kunde ta sängen som nu är i lägenheten så att jag kan få plats med min säng som jag ska ta ner till Halmstad, thanks!

Nästa helg kommer jag och Ida till Trollhättan, äntligen!
Emely, vad du är söt. Tack! Snart ses vi!
Någon som har förslag på vad jag kan köpa i present till D?
Bilder på min lampa och mitt drömbord (fast den ska vara i mörkt trä)

SKRIVET: 2009-09-02, kl 19:53:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

GODKVÄLL


Nej, jag har inte glömt bort bloggen, bara inte orkat. Igår vart jag ganska deppig eftersom min lägenhet inte är den allra fräshaste här i stan. 60' tals soffan is gone. Jag och min granne bar ut den till förrådet. And guess what.. det rann mögel ur den! Så fucking äckligt. Och min säng är inte bättre den heller, så nu sover jag på extra sängen jag tog med mig från Trollhättan. Planerar att jag och Dave ska hämta hit MIN säng om några veckor, ska bli skönt! Har också siktat in mig på attt köpa bord och stolar nästa månad som jag sedan kan ha med mig till nästa lägenhet. Vet redan vilken typ av bord jag vill ha, lägger upp en bild ikväll! En stor tavla med en bild över New York i gråskala ska jag även köpa. Och hämta min matta hemifrån. När allt detta är fixat så kommer denna lägenhet genast bli mer hemtrevligare!
Idag har jag jobbat och dagen gick förvånadsvärt fort! Kanske för jag har så mycket i huvuden just nu att jag inte orkar räkna timmarna. Skulle egentligen följt med klassen till kår-puben ikväll men jag känner att jag varken har tid eller ork. Måste åka och köpa spikar för att spika upp några hyllor och sen blir det ännu mer städ. Köpt nya muggar föresten :)
Jag saknar hem, hem hem hem. Jag saknar min familj och mina vänner. Föreläsning imorgon.